Shakshuka is door de jaren heen een populair recept geworden. Het oorspronkelijk Noord-Afrikaanse gerecht word meestal gegeten in een pannetje vol met bonen en een pittige tomatensaus. Ook super lekker, maar wij hebben deze keer voor een leuke variatie gekozen. Namelijk een heerlijke groene shakshuka met spinazie!

Vaak eet je dit gerecht als ontbijt, maar het leuke is dat het ook super lekker is als lunch of avondeten!

In dit recept wordt een beetje room gebruikt om het compleet te maken. Eet je liever geen zuivel? Je kan de room gemakkelijk vervangen door eventueel soya of haverroom!

Bereidingswijze

  1. Snijd de ui in kleine stukjes, de lente ui in ringen en pers (of hak) de knoflook. Schenk een beetje olie in een koekenpan en fruit de ui, de lente ui en de knoflook aan.
  2. Voeg de spinazie in kleine beetjes toe aan het geheel. Ga hier mee door tot alle spinazie geslonken is.
  3. BrengĀ  op smaak met zout, chilipeper en komijn.
  4. Voeg de room toe en roer het goed door elkaar. Maak met een lepel 3 kuiltjes in de spinazie. In de kuiltjes breek je vervolgens de 3 eieren. Maak de pan dicht met een deksel en laat de eieren ongeveer 5 minuten goed stollen. Je wil niet dat het ei hard wordt, dus doe het niet te lang. Dan krijg je perfecte eitjes waarvan de dooier nog een beetje lopend is.
  5. Garneer met de gehakte peterselie en de feta.
  6. Dit recept is heerlijk met wat pitabrood.
  7. Smakelijk!

Wij zijn dol op dit recept, maar ook op onze andere heerlijke shakshuka recepten! Probeer ook eens onze shakshuka met tomaten-paprika saus of deze met oranje groenten!