Gegrilde groenten zijn niet alleen heel gezond, maar ook nog eens heel lekker. Prik wat groenten op een satéprikker en je hebt een heerlijk en feestelijk bijgerecht. Wat heerlijke Basmati erbij en het is een volwaardige maaltijd met groentespiesjes.


Bereidingswijze groentespiesjes

  1. Bereid de satésaus door de pindakaas, knoflook, gemberwortel, sojasaus, sesamolie, plantaardige olie, honing en warm water te mixen tot een gladde pasta.
  2. Bereid vervolgens de groentespiesjes door afwisselend verschillende soorten groente aan de spiesjes te rijgen. Hiermee kan je 8 grote spiesjes of 16 kleine spiesjes maken.
  3. Bestrijk de spiesjes lichtjes met olie en gril ze op middelhoog vuur zo’n 5-8 minuten. Draai ze regelmatig om. Wanneer de groenten zacht beginnen te worden, kunnen ze gemarineerd worden met de satésaus.
  4. Ga door met grillen en bestrijk de spiesjes meerdere malen met satésaus totdat ze lichtbruin zijn.
  5. Maak het bord op door eerst de rijst op te scheppen en leg hier de groentespiesjes op. Garneer met bosui en geroosterde nootjes.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: groentespiesjes met satésaus

Recept: overheerlijke champignon Pilav

Recept: groentespiesjes met satésaus

Recept: groentespiesjes met satésaus