Winterse gerechten zijn vaak heel machtig, en dit is niet voor iedereen weggelegd. Maar een salade in de winter? Daar zijn we nou ook niet gek op. Daarom hebben wij een heerlijk winters recept voor jullie samengesteld die niet te zwaar op je maag valt. Genieten maar met deze winterse springrolls!


Bereidingswijze winterse springrolls:

  1. We beginnen met de zoetzure saus. Meng het limoensap, chilisaus, sesamolie en sojasaus door elkaar tot alles één geheel is. De saus zet je nu even apart.
  2. Hak de walnoten in stukken en kook de noedels volgens de instructies op de verpakking.
  3. Pak nu een grote kom en vul deze nu met warm water. Hier leg je vervolgens een rijstvel in en laat je voor 30 seconden weken.
  4. Haal nu het rijstvel eruit en leg het op een harde ondergrond.
  5. Leg nu een deel van de boerenkool, peen julienne, noedels en rode kool op een hoopje op het rijstvel. Leg de ingrediënten niet in het midden, maar een beetje naar je toe, zodat je het makkelijker kan oprollen.
  6. Bestrooi de vulling vervolgens met een beetje munt en walnoot.
  7. Nu rol je de springrolls op. Zorg ervoor dat je ook de zijkant dichtvouwt, zodat de ingrediënten er niet uit kunnen vallen.
  8. Herhaal dit nu voor alle rijstvellen.
  9. Als laatste strooi je het sesamzaad over de winterse springrolls. Uitserveren met de heerlijke zoetzure saus en je hebt een simpele, maar lekkere winterse maaltijd op tafel.

Lees ook

Recept: heerlijk winterse springrolls met zelfgemaakte saus

Lekkere vegan snacks om zelf te maken

Recept: heerlijk winterse springrolls met zelfgemaakte saus

Recept: Gegrilde artisjok met frisse yoghurtsaus

Recept: heerlijk winterse springrolls met zelfgemaakte saus

Probeer eens deze heerlijke vegan spaghetti bolognese!