Na een hele dag de ijzige kou en regen trotseren is er niets beter dan een lekkere warme kop soep. Deze kruidige linzensoep zit vol met groenten en is naast voedzaam ook nog eens heel lekker. Dus troost je zelf met dit gezonde kopje comfortfood en verwarm je zelf van binnen. 

Bereidingswijze

  1. Versnipper het ui, de knoflook en de rode peper fijn, schenk een beetje olijfolie in de pan en fruit het aan.
  2. Snijd de paprika en wortel in kleine stukjes en voeg toe aan de pan. Bak het een paar minuten mee en voeg dan het kerriepoeder, de komijn, het paprikapoeder en een snufje kaneel toe.
  3. Voeg de linzen toe en vul het aan met de kokosmelk, de tomatenblokjes en het water. Maak dit af met een blokje (groente)bouillon.
  4. Breng het geheel aan de kook en laat de soep 25 minuten koken.
  5. Pureer de soep met een staafmixer, als je liever een dikke en gevulde soep hebt kun je hem ook zo laten.
  6. Schenk de soep in de kom en roer er wat Griekse of plantaardige yoghurt door heen en garneer het met wat koriander en chilivlokken.
  7. Serveer met een schijfje limoen en pers wat sap uit over het kommetje.
  8. Voor een complete maaltijd kun je de soep eten met naan of Libanees platbrood.

Bij dit recept kiezen we ervoor om de soep te maken met paprika en wortel, maar er zijn vele variaties mogelijk. Als je het lekker vind kun je er bijvoorbeeld bleekselderij en extra tomaat aan toe voegen.

Bekijk ook onze andere soepen die je op een koude dag heerlijk zullen opwarmen. Bijvoorbeeld onze klassieke Franse uiensoep (vegan) of onze vegan erwtensoep!