De dagen worden weer kouder en donkerder. Dat betekent dat we weer kunnen genieten van heerlijk winterse gerechten. Een quiche is naar het perfecte voorbeeld van. Deze quiche met zalm en spinazie bijvoorbeeld.


Bereidingswijze quiche met zalm en spinazie

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng het lijnzaad met 9 eetlepels water en zet minimaal 5 minuten apart totdat er een lijnzaad-ei ontstaat.
  3. Vervolgens doe je de volkorenbloem met Becel Original voor op brood en het lijnzaad-ei in een kom. Kneed het nu tot een egaal deeg. Druk het deeg in een ingevette quiche of springvorm en verdeel gelijkmatig over de bodem en de randen.
  4. Leg een stuk bakpapier met daarop een blindbakvulling (rijst, ongekookte bonen, bakparels) en bak de bodem 10 minuten blind in de voorverwarmde oven. Verwijder nu de bindbakvulling en het bakpapier en bak de bodem nu nog 5 minuten.
  5. Verhoog de oventemperatuur nu naar 200 graden.
  6. Ondertussen snijd je de prei in ringen, de spinazie en dille grof en de zalm in blokjes van ongeveer 1 x 1 cm.
  7. Pak een koekenpan en verhit hier de Becel Original voor koken en bakken in. Roerbak de prei 3-4 minuten, voeg de spinazie toe en laat deze 2 minuten slinken. Verdeel de groenten nu samen met de zalmblokjes en felle over de voorgebakken quichebodem.
  8. Zeef het kikkererwtenmeel, voeg hier 400 ml water en de Zaanse mosterd aan toe en meng met een garde tot een glad geheel. De kikkererwtenvulling giet je in de quichevorm en je bakt de quiche nu 30 minuten in de oven.
  9. Haal de quiche met zalm en spinazie eruit en laat ongeveer 5 minuten afkoelen voor je de quiche aansnijdt.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: heerlijke quiche met zalm en spinazie

Recept: zoete aardappel quiche met feta en spinazie

Recept: heerlijke quiche met zalm en spinazie

Recept: heerlijke quiche met zalm en spinazie