Sommige dingen in het leven raak je nooit beu. De zon die gaat schijnen, een warme chcocolademelk met slagroom op een koude dag en zo ook een stukje verse appeltaart. Zelfgemaalte appeltaart was altijd heerlijk, maar zat vol met boter en eieren. Gelukkig hebben wij een recept voor jullie die super lekker en helemaal plantaardig is!

Bereidingswijze

  1. Zorg ervoor dat je de blikjes kokosmelk al 24 uur in de koelkast hebt staan.
  2. Gebruik een kom om de suiker, bloem, zout en citroenrasp door elkaar te mengen. Voeg ook de olie toe en kneed het mengsel, wanneer de olie compleet is opgenomen, kun je ook het water toevoegen.
  3. Kneed het goed totdat er een mooi glad deeg ontstaat.Vervolgens laat je het 30 minuten rusten in de koelkast.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Voor de vulling schil je ondertussen de appels en snijd ze in dunne partjes. Roer de appels in een kom door elkaar met de kaneel, suiker, maizena en het citroensap.
  6. Verdeel het deeg in twee├źn. Rol vervolgens het deeg uit tot het een dikte heeft van ongeveer 4/5 mm, bekleed de springvorm met de helft van het deeg. Prik ondertussen met een vork wat gaatjes in het deeg en vul met het appelmengsel.
  7. Je hebt nu de helft van het deeg over. Dit kun je nu in stroken snijden zodat je een mooi patroon op de appeltaart kunt maken.
  8. Om de taart te laten glanzen bestrijk je het deeg met de sojamelk en bestrooi je het met wat basterdsuiker. Bak de appeltaart ongeveer 50 minuten in de oven.
  9. Terwijl de taart in de oven zit kun je de kokosslagroom maken. Wanneer je de blikjes opent zit er hard geworden kokoscreme in, deze schep je er voorzichtig uit. Laat het dunne kokoswater in het blik. Roer de kokoscreme samen met de gewenste hoeveelheid poedersuiker  met een staafmixer totdat je een stevige slagroom hebt.
  10. Eet smakelijk!