Een van de dingen die je als vegetariër of veganist wel eens mist is toch wel een burger. Zo’n heerlijke sappige burger lijkt soms toch moeilijk na te bootsen. Maar gelukkig hebben we steeds meer alternatieven en worden we met zn allen steeds beter in het maken van heerlijke vegetarische en vegan burgers. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar heerlijke recepten. Deze heerlijke vegan burger van champignon en quinoa is wat ons betreft echt een topper! Vandaar dat we het heerlijke recept nu ook met jullie delen. Lees snel verder voor de bereiding!


Bereidingswijze

  1. Bereid de quinoa volgens de instructies en laat het afkoelen.
  2. Verwarm de olijfolie in een pan en bak hierin de portobello met de Chaat masala. Haal van het vuur zodra de portobello mooi bruin en zacht is.
  3.  Giet de kikkererwten af en meng ze met de tahine, soja saus en knoflook in een keukenmachine en mix het tot een bijna glad mengsel.
  4. Doe het kikkererwten mengsel in een grote kom en voeg panko (broodkruimels), gedroogde abrikozen, portobello, kruiden en quinoa toe. Meng dit goed door elkaar en laat ongeveer 15 minuten staan.
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  6. Bak de burgers ongeveer 20-25 minuten in de oven tot ze een mooie goud bruine kleur hebben.
  7. Leg de burgers op de broodjes en maak ze af met de (vegan) kaas, de avocado, de tomaat, romaine sla en de sriracha.
  8. Eet smakelijk!

Zin in nog zo’n lekkere vegetarische of vegan burger? Kijk dan eens naar deze 5 super lekkere vegan en vegetarische burgers.