Bij Freshhh zijn we dol op Indiase recepten! Eerder maakten we al deze Indiase gele curry met zoete aardappel en de Indiase rode curry met linzen. Nu hebben we nog een heerlijk Recept voor jullie: Butter chicken (Murgh makani), een heerlijk authentiek Indiaas recept. Met ingrediënten als yoghurt, cashewnoten, kippendijen en heel veel kruiden is het een super smaakvol romig gerecht. Wij hebben er voor gekozen om het recept op de traditionele manier te maken, namelijk met kippendijen. Eet je liever vegetarisch? Dan kun je dit natuurlijk gewoon vervangen door vegetarische kip.

Bereidingswijze Butter chicken

  1. Als eerste maak je de marinade. Meng de yoghurt met alle kruiden en een flinke snuf zout en peper. Roer dit goed door elkaar heen.
  2. Snijd vervolgens de kippen in kleine blokjes (ong 5 cm). Meng de kip door de kruidige yoghurt en laat dit minimaal 30 minuten marineren, maar nog langer is beter.
  3. Bereid vervolgens de saus. Pers de knoflook, hak de gember fijn en versnipper de uien.
  4. Verwarm een klont (25 gram) boter in een pan en fruit samen met een beetje zout de uien aan.
  5. Voeg na een paar minuten de knoflook en de gember toe. Laat dit 2 minuten samen bakken en voeg dan de rest van de kruiden toe. Bak al deze kruiden ongeveer 20 seconden mee en voeg dan de gepelde tomaten toe.
  6. Breek met een spatel de tomaten en voeg de cashewnoten toe. Laat dit geheel 15 minuten sudderen.
  7. Gebruik vervolgens een blender of keukenmachine om de saus te mixen. Bak vervolgens de gemarineerde kip in de pan met een flinke klont boter (25 gram).
  8. Laat de kip ongeveer 5 minuten bakken en voeg dan de saus, de room en de rest van de boter toe.  Nog 30 minuten sudderen en de kip is heerlijk zacht en mals.
  9. Hak wat koriander fijn en snijd een citroen in partjes. Serveer de butter chicken met de koriander en de citroen.
  10. Dit recept is heerlijk met rijst of wat naanbrood.

Ook proberen: Thaise groene curry met garnalen en de vegan gele curry met tofu en kikkererwten