We duiken vandaag de Indiase keuken in. En ondanks dat ze in India heerlijke gerechten hebben, hoef je er echt niet de hele dag voor in de keuken te staan. Deze Indiase gele curry is namelijk super makkelijk te maken. Ook als je geen echte keukenprins of prinses bent.


Bereidingswijze Indiase gele curry

  1. We beginnen met de zoete aardappel ovenschotel. Deze bereid je volgens de verpakking.
  2. Hierna bereid je ook de rijst volgens de verpakking.
  3. Zet nu een wokpan op hoog vuur en doe hier de currypasta en een eetlepel olie in. Vervolgens voeg je ook de knoflook en de uien toe en wok je het geel voor nog zo’n 2 minuten.
  4. Voeg nu de kokosmelk en de bouillon toe aan de pan en laat het voor ongeveer 5 minuten sudderen. Daarna voeg je de net bereide zoete aardappelschotel toe en laat je het weer zo’n 5 minuten sudderen.
  5. Haal de Indiase gele curry uit de pan en serveer het met ei, rijst, verse koriander, limoensap en eventueel nog wat sesamzaad.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: Indiase gele curry met zoete aardappel

Recept: Libanees platbrood met falafel en zoete aardappel

Recept: Indiase gele curry met zoete aardappel

Recept: Indiase gele curry met zoete aardappel