Zin in een lekker soepje met dit koude weer? Ga dan voor deze vegan uiensoep. Uiensoep zijn we allemaal gek op, en deze plantaardige variant met kruidencroutons is ook nog eens goed voor je hart.


Bereidingswijze vegan uiensoep

  1. Snijd de uien in halve ringen en rits de tijmblaadjes van de steeltjes.
  2. Verhit de helft van Becel Original voor koken en bakken in een pan met dikke bodem en voeg hier de uien aan toe. Roerbak de uien 5 minuten op middelhoge temperatuur, verlaag de temperatuur en laat de uien, terwijl je af en toe roert, nog 20 minuten karameliseren.
  3. Verwarm de oven voor op 200 ° Snijd ondertussen het stokbrood is de breedte in stukken, pers de knoflook in een kom en voeg hier de overgebleven Becel Original voor koken en bakken aan toe. Verdeel de stukjes stokbrood over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de stukjes brood met het knoflookmengsel. Bak de croutons 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Voeg wanneer de uien zijn gekarameliseerd de volkorenbloem toe aan te pan en roer goed door. Voeg na ongeveer 1 minuut de groentebouillon, tijm en laurier toe aan de pan, roer het geheel door en laat de soep nog 15 minuten pruttelen op een lage temperatuur totdat er een stevige soep ontstaat.
  5. Verdeel de uiensoep over de kommen en garneer net voor het serveren de kommen met 2 knoflookcroutons. Serveer de soep direct.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: klassieke vegan uiensoep met kruidencroutons

Recept: champignonsoep van huisgemaakte paddenstoelenbouillon

Recept: klassieke vegan uiensoep met kruidencroutons

Recept: klassieke vegan uiensoep met kruidencroutons