Ovenschotels zijn altijd lekker makkelijk. Gooi wat ingrediënten in een schaal, en hup de oven in. En deze ovenschotel met kruidige kipgehaktballetjes is al helemaal iets om blij van te worden.


Bereidingswijze kruidige kipgehaktballetjes

  1. Doe de havervlokken in een keukenmachine en maal grof. Snijd hierna de verse peterselie fijn. Verwijder de uiteinden van de courgette en snijd het vruchtvlees in de lengte doormidden en vervolgens in de breedte tot halve maantjes. Verwijder nu de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm.
  2. Bereid ondertussen de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
  3. Verwarm de oven voor op 175 °
  4. Verdeel vervolgens de courgette en paprika over een ovenschaal en voeg hier de tomatenblokjes, groentebouillon en de helft van de verse peterselie aan toe. Roer de saus en groenten goed door elkaar.
  5. Doe het kipgehakt samen met het ei, knoflookpoeder, gedroogde oregano, paprikapoeder, komijnpoeder, gemalen havervlokken en de overgebleven verse peterselie in een kom. Meng vervolgens alle ingrediënten met je handen en rol hier 16 balletjes van 25 gram van.
  6. Verhit Becel Original voor koken en bakken in een ruime koekenpan en bak de kipgehaktballetjes 5 minuten, totdat deze aan de buitenkant aan alle kanten goudbruin gekleurd zijn.
  7. Als laatste verdeel je de balletjes over de ovenschaal en bak je de ovenschotel in 20 minuten gaar.

Enjoy!

Lees ook

Recept: kruidige kipgehaktballetjes in tomatensaus

Recept: nachoschotel van gevulde rode puntpaprika’s

Recept: kruidige kipgehaktballetjes in tomatensaus

Recept: kruidige kipgehaktballetjes in tomatensaus