Shakshuka is een Noord-Afrikaans stoofpotje waarbij eieren worden gepocheerd in een tomaten-paprikasaus. Dit heerlijke gerecht is inmiddels overgevlogen naar Nederland en geeft jouw heerlijke brunch of lunch een boost. Probeer bijvoorbeeld deze kruidige shakshuka met Pulled Oats.


Bereidingswijze kruidige shakshuka

  1. Snijd de ui, knoflook en paprika in stukjes. Pak vervolgens een gietijzeren pan en verwarm hier wat olie in. Voeg hierna de ui, knoflook, paprika, kruiden en een snufje peper en zout toe. Bak al roerend de groenten totdat deze zacht zijn geworden.
  2. Voeg plakjes tomaat, gezeefde tomaat, tomatenpuree en water toe aan de pan. Laat nu voor 15 minuten sudderen, totdat het tomatenmengsel begint in te dikken. Voeg hierna de gesneden Pulled Oats toe.
  3. Gebruik een houten lepel om drie kuiltjes in het tomatenmengsel te maken. Breek eerst een ei in een kopje en schenk het dan voorzichtig in een kuiltje.
  4. Bedek de pan met een deksel en laat het nu op laag vuur sudderen totdat het eiwit is gestold. Haal de deksel van de pan en garneer de kruidige shakshuka met verse kruiden naar keuze.
  5. Serveer de kruidige shakshuka met vers brood.

Enjoy!

Lees ook

Recept: kruidige shakshuka met Pulled Oats

Recept: shakshuka met tomaten-paprikasaus

Recept: kruidige shakshuka met Pulled Oats

Recept: kruidige shakshuka met Pulled Oats