Niets is beter dan de ochtend beginnen met een lekker vers croissantje. Ze zijn al helemaal lekker als je ze zelf maakt én vegan zijn. We verzekeren je: er gaat een wereld voor je open met deze heerlijke vegan croissants.


Bereidingswijze Vegan Croissants:

  1. Warm de plantaardige melk op in een pannetje tot deze een graad of 40 is.
  2. Vervolgens doe je de bloem in een hoge kom en voeg het zout toe. Voeg vervolgens de suiker en de gist toe aan de plantaardige melk en roer deze even door. Laat dit een halve minuut staan.
  3. Giet vervolgens de melk bij de bloem en roer alle ingrediënten door met een spatel tot een mooi en glad geheel.
  4. Nu is het tijd om het deeg te laten rijzen. Kneed het deeg goed en doe het terug in de beslagkom. Leg er een natte theedoek overheen en laat het deeg voor 30 minuten rusten.
  5. Bestuif na het rusten je aanrecht met bloem. Rol hierop het deeg uit met een deegroller tot een lange rechthoekige lap van ongeveer een halve centimeter dik.
  6. Verwarm de oven ondertussen voor op 180 graden.
  7. Rol het deeg uit tot een lap van 4 millimeter dik. Snijd deze vervolgens uit in driehoeken van 15 centimeter breed en 15 centimeter diep. Begin met het rollen van de brede zijde en eindig met het puntje in het midden. Duw de croissants als een maantje.
  8. Tip: smelt een eetlepel margarine in een steelpannetje voor mooie glimmende croissants.

Zie ook

Recept: lekker ontbijten met deze vegan croissants

Recept: koolhydraatarme ovenschotel met courgette en tomaat

Recept: lekker ontbijten met deze vegan croissants

Recept: heerlijke pepernoten tiramisu!

Recept: lekker ontbijten met deze vegan croissants

Recept: Kip Pilav, makkelijk, lekker en gezond!