Hoewel het in Nederland bijna nergens voorkomt, vinden we het stiekem heerlijk om met onze handen te eten. In Libanon is dit dan ook de normaalste zaak van de wereld. Dit Libanees platbrood eten ze dan ook regelmatig en daar komt geen bestek aan te pas. Perfect voor een casual zaterdagavond.


Bereidingswijze Libanees platbrood

  1. Bereid de zoete aardappel ovenschotel volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Pak een grote pot en meng hier de appelazijn met het water, de suiker en het zout in. Voeg hierna ook de plakjes komkommer eraan toe en zet het even apart.
  3. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en verhit hier de falafel in voor ongeveer 6 minuten.
  4. Gebruik een grillpan om de planborden te verwarmen. Doe dit voor zo’n 20 seconden.
  5. Bestrijk hierna ieder planbrood met knoflooksaus. Verdeel vervolgens de zoete aardappel, ingelegde komkommer, falafel, cherrytomaatjes, rode ui en peterselie over de Libanese platbroden. Serveer het Libanees platbrood met citroenpartjes.

Lees ook

Recept: Libanees platbrood met falafel en zoete aardappel

Recept: Spaanse paella met zeevruchten en saffraan olie

Recept: Libanees platbrood met falafel en zoete aardappel

Recept: Libanees platbrood met falafel en zoete aardappel