Op zondag hebben we vaak wel zin in een lekkere maaltijd. Het is weekend en voor we weer een nieuwe week induiken mogen we onszelf best wel even verwennen. Daarom wordt zondag ook vaak gezien als snackdag. Maar in plaats van elke keer naar de snackbar te gaan, kan je natuurlijk ook zelf iets lekkers maken. Deze loaded sweet potato behalve een feestje, ook nog eens zo klaar.


Bereidingswijze loaded sweet potato

  1. Verwarm de oven vast voor op 220 graden. Bak de zoete aardappel ovenschotels voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Verhit een beetje olie in een pan en bak de vegetarische kopstukjes goudbruin. Voeg eventueel ook nog een snufje zout toe.
  3. Haal de zoete aardappel ovenschotels uit de oven. Hierna schep je de vegetarische kip op de zoete aardappel en verdeel je ook de kaas er overheen. Vervolgens zet je het nog voor zo’n 5 minuten in de oven. Zorg dat de kaas goed gesmolten is.
  4. Haal de ovenschotels uit de oven en beleg deze met de tomaat, komkommer, rode ui, ijsbergsla, knoflooksaus, bosui en sambal.

Tijd om te genieten van je zelfgemaakte loaded sweet potato. En geloof ons, de kapsalon van de snackbar om de hoek kan hier niet tegenop.

Lees ook

Recept: loaded sweet potato met vegetarische kipstukjes

Recept: Indiase gele curry met zoete aardappel

Recept: loaded sweet potato met vegetarische kipstukjes

Recept: loaded sweet potato met vegetarische kipstukjes