Iedereen houdt van een uitgebreid zondagochtend ontbijtje. En met deze meergranen broodjes maak je je ontbijt of brunch helemaal één groot feest. Daarnaast zijn ze ook nog eens helemaal vegetarisch. Perfect dus om vandaag te maken voor (Eet Geen) Dierendag.


Bereidingswijze meergranen broodjes

  1. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  2. Meng de gist met de helft van het meel, zout, zaten en navelvlokken in een grote kom. Schenk er vervolgens wat lauwwarm water (ongeveer 42 graden) bij en roer het door elkaar. Voeg nu de honing en geraspte wortel toe. Kneed het deeg terwijl je het meel geleidelijk toevoegt. Meng tot slot de olie en fijngehakte Pulled Oats er doorheen. Het deeg moet nog een beetje kleverig zijn. Laat nu 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  3. Verdeel het deeg in 12-16 gelijke stukken. Rol nu elke portie voorzichtig in een bal en leg het op een bakplaat. Voeg meer meel toe aan het mengsel wanner nodig. Bedek met een schone handdoek en laat nu nog 30 minuten rijzen.
  4. Besmeer de bovenkant van de broodjes lichtjes met water, melk of eieren. Besprenkel met zonnebloempotjes en bak de broodjes af in 10-15 minuten.

Fijn (Eet Geen) Dierendag!

Lees ook

Recept: meergranen broodjes met Pulled Oats

Recept: Franse volkoren crêpes met sinaasappelsaus

Recept: meergranen broodjes met Pulled Oats

Recept: meergranen broodjes met Pulled Oats