Een lekkere nachoschotel is het perfecte comfort food. En deze nacho’s met puntpaprika zijn ook nog eens hartstikke verantwoord. Wist je bijvoorbeeld dat een puntpaprika meer vitamine C bevat dan een normale paprika? Reden genoeg dus om de oven aan te zetten voor deze heerlijke nachoschotel.


Bereidingswijze nachoschotel

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Halveer de rode puntpaprika’s in de lengte. Snijd door de steeltjes heen. Verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en spoel de paprika’s onder koud water schoon. Dep de paprikahelften vervolgens droog met keukenpapier en leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Meng de tomatenblokjes, zwarte bonen en de helft van de mais met het gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en uienpoeder in een kom. Schep hierna het mengsel in de paprikahelften en verdeel hier de geraspte cheddar over. Verkruimel tot slot de nachos over de gevulde paprika’s.
  4. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak de gevulde paprika’s 20 minuten in de oven.
  5. Halveer ondertussen de cherrytomaatjes, snijd de ijsbergsla fijn, de koriander grof en de jalapeño in plakjes.
  6. Halveer vervolgens de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees in een kom. Prak het vruchtvlees fijn, voeg de zure room toe en meng tot een gladde avocadosaus. Halveer hierna de limoen, pers het sap uit en voeg dit toe aan de avocadosaus. Roer de saus nog een keer door, proef en breng op smaak met zout en peper.
  7. Haal nu de gevulde paprika’s uit de oven en verdeel hier de overgebleven mais, cherrytomaten, ijsbergsla, koriander, jalapeño en avocadosaus over en serveer direct.

Enjoy!

Lees ook

Recept: nachoschotel van gevulde rode puntpaprika’s

Recept: vegetarische nachoschotel met Pulled Oats

Recept: nachoschotel van gevulde rode puntpaprika’s

Recept: nachoschotel van gevulde rode puntpaprika’s