Zin in een verrassende twist bij je barbecue? Dan is deze spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes perfect. Het is het ideale bijgerecht voor bij de barbecue (samen met stokbrood natuurlijk). Check hier snel hoe je deze heerlijke salade maakt.


Bereidingswijze spicy noedelsalade

  1. Verwijder de uiteinden van de aubergines en snijd de aubergines in de lengte in 8 plakken. Smeer ze vervolgens in met olijfolie en bestrooi met zout naar smaak.
  2. Grill de aubergines rondom bruin en laat ze doorgaren aan de zijkant van de BBQ en/of sluit de deksel.
  3. Meng nu de ingrediënten van de aubergine marinade door elkaar en roer het tot een sausje. Smeer de plakken aubergine vervolgens in met het sausje en doe deze op prikkers.
  4. Bereid de mihoen volgens de instructies op de verpakking.
  5. Verwijder de mangoschil en snijd het vruchtvlees langs de pit van de mango. Vervolgens snijd je het in dunne repen.
  6. Snijd nu ook de wortel in dunne reepjes en snijd de koriander grof.
  7. Doe de mihoen, wortel, koriander en mango in een kom en hussel het goed door elkaar. Vervolgens garneer je de noedelnsalade met pinda’s en serveer je het met de gegrilde aubergine.

Tip: Is het geen barbecue weer? Je kunt de aubergine ook bereiden in de grillpan, koekenpan of in de oven!

Lees ook

Recept: spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes

Recept: maïskolven met knoflook-Parmezaanboter

Recept: spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes

Recept: spicy noedelsalade met mango en auberginespiesjes