Dit recept met orzo, tomatentapenade, geroosterde paprika en natuurlijk feta uit de oven is een heerlijke smaakvolle maaltijd. Met gezonde ingrediƫnten en lekkere smaken staat dit gerecht binnen een half uurtje op tafel. Lees snel verder voor de bereidingswijze!


Bereidingswijze

  1. Stel je oven in op 200 graden. Kook vervolgens 200 ml water per persoon. Snijd de paprika in kleine reepjes, halveer de courgette en snijd hem dan in halve schijfjes.
  2. Besmeer de feta met 2 el tomatentapenade.
  3. Doe de gesneden courgette en paprika in een ovenschaal, meng ze hierin met de balsamicoazijn, oljifolie, rozemarijn en wat peper en zout. Plaats de feta in het midden van de ovenschaal en bak de groenten 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Zet dan een wok- of hapjespan op middelhoog vuur zonder olijfolie. Voeg hier de orzo aan toe en rooster het ongeveer een minut lang. Schenk dan het kokende water over de pan met 1/2 bouillonblokje.
  5. Zet het vuur wat lager en kook de orzo 1–12 minuten (afgedekt) droog.
  6. Snijd de basilicum blaadjes in reepjes. Giet de orzo af en meng het door de ovenschaal met de feta en de groenten. Roer er ook de rest van de tomatentapenade door heen.
  7. Garneer de orzo met geroosterde feta met wat basilicum blaadjes en eet smakelijk!