Nu de herfst weer is begonnen hebben we allemaal weer veel zin in ovenschotels. Wist je dat Basmati rijst ook heel goed als vulling dient in een ovenschotel? Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke ovenschotel met zoete aardappel en Basmati. 


Bereidingswijze ovenschotel met zoete aardappel

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Pak een pan en verwarm hier wat olie in. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak dit ongeveer 2-3 minuten. Voeg de blokjes tomaat en spinazie toe en doe de deksel op de pan. Laat de spinazie slinken.
  3. Hierna voeg je de rijst toe en roer je dit goed door. Breng het op smaak en doe er vervolgens de nootmuskaat bij.
  4. Vet een ovenschaal in met boter. Verdeel de helft van de zoete aardappelen over de bodem van de ovenschaal. Hier schep je het rijstmengsel overheen. Leg dan de resterende helft van de zoete aardappelen erop.
  5. Verwarm op laag vuur de crème fraiche, roomkaas en cheddar in een pannetje en laat het smelten.
  6. Giet het kaasmengsel over de ovenschotel en besprenkel het met de Parmezaanse kaas en pompoenpitten.
  7. Bak de ovenschotel met zoete aardappel nu ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas goudbruin is.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: ovenschotel met zoete aardappel, tomaat en spinazie

5x de lekkerste risotto recepten

Recept: ovenschotel met zoete aardappel, tomaat en spinazie

Recept: ovenschotel met zoete aardappel, tomaat en spinazie