Wat ons betreft gaat er geen week voorbij dat we niet een lekker curry recept uitproberen. Deze bestaat onder andere uit bloemkool en cashewnoten, twee van onze lievelingsingrediënten! Een heerlijke frisse en romige vegan curry is het resultaat! Met een lekker stukje naan brood word het zeker smullen. Natuurlijk kan het ook met een lekker bordje rijst.

Bereidingswijze curry met bloemkool en cashewnoten

  1. Zet een pan water op het vuur om de bloemkool in te koken.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes. Zodra het water kookt kun je de bloemkoolroosjes in de pan doen, samen met een paar snufjes zout en de salam blaadjes. Kook het ongeveer 4-5 minuten.
  3. Verwarm ondertussen een beetje kokos olie in een wokpan. Voeg hier de lente uien, de gember, kardemom, komijn en het korianderpoeder aan toe. Laat dit op middelhoog vuur een minuutje bakken.
  4. Voeg dan de rode curry pasta toe, roer het geheel goed door elkaar heen en voeg dan de kokosmelk toe. Meng alles goed en laat het dan zachtjes koken.
  5. Wanneer de bloemkoolroosjes klaar zijn kun je deze ook toevoegen bij de rest. Voeg eventueel nog wat zout toe.
  6. Laat het geheel (met deksel) 10 minuutjes koken.
  7. Verwarm ondertussen het naanbrood.
  8. Rooster de cashewnoten in een koekenpan totdat ze donkerder van kleur worden. Roer de helft van de cashewnoten door de pan en houd de andere helft nog even apart.
  9. Voeg eventueel nog wat extra kruiden aan de curry toe. Verdeel de curry vervolgens over twee bordjes en maak af met de cashewnoten en de koriander.
  10. Serveer de curry met wat naan brood en een schijfje limoen.
  11. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer curry recepten? Bekijk dan eens deze 5 lekkerste curry recepten