Zin in wat bijzonders? Dan is deze paddenstoelen plaattaart precies wat je zoekt. De combinatie peer, witlof en paddenstoelen is een verrassende, maar vooral hele lekkere combi. En dan is het ook nog eens 100% plantaardig.


Bereidingswijze paddenstoelen plaattaart

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal het filodeeg uit de vriezer en laat ze langzaam in de verpakking ontdooien.
  2. Schil de peer, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes. Hak de walnoten nu grof en doe deze samen met de peer en ahornsiroop in een kom. Hussel de ingrediënten nu goed door elkaar. Snijd de harde onderkant van de witlof, halveer in de lengte en snijd vervolgens in de lengte in partjes.
  3. Doe de sojayoghurt in een kom, rits de helft van de tijm hierboven en voeg het uien- en knoflookpoeder toe. Roer het mengsel nu goed door elkaar en breng nog op smaak met peper en zout.
  4. Leg nu twee vellen filodeeg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze vellen zo’n 2 centimeter overlappen. Bestrijk de vellen een dun laagje zonnebloemolie en leg hier opnieuw twee vellen filodeeg bovenop. Herhaal deze stap nu tot al het filodeeg op is.
  5. Bestrijk de bovenste laag filodeeg met de sojayoghurt en laat 2 centimeter van de rand over. Verdeel nu het peermengsel, de witlof en de paddenstoelen over de plaattaart en garneer met de overgebleven takjes tijm. Bak de paddenstoelen plaattaart nu voor 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Lees ook

Recept: paddenstoelen plaattaart met peer

Recept: plaattaart met bloemkool en appel

Recept: paddenstoelen plaattaart met peer

Recept: paddenstoelen plaattaart met peer