Deze warmere temperaturen zorgen ervoor dat we zin krijgen in zomerse recepten! Geen zware warme maaltijden meer maar juist frisse recepten met gezonde en lichte ingrediƫnten! Deze heerlijke parelcouscous salade met feta en avocado is er zo een. Ook nog eens snel klaar gemaakt. Dus perfect als je een avond doordeweeks niet veel tijd hebt, maar wel zin hebt in een lekkere gezonde maaltijd. Lees snel verder voor het recept.


Bereidingswijze parelcouscous salade met feta en avocado

  1. Breng per persoon 300 ml water aan de kook. Dus bij 4 personen 1200 ml water. Doe er per persoon een half bouillonblokje in en voeg zodra het kookt de parelcouscous toe. Kook 12 minuten en giet het vervolgens af.
  2. Versnipper in de tussentijd de sjalot en snijd de avocado en tomaat in blokjes.
  3. Rasp de schil van de limoen en pers de limoen vervolgens uit. Versnipper ook de koriander.
  4. Verhit een koekenpan op hoog vuur en verhit hierin de pompoenpitten (doe geen olie in de pan). Leg de pitten apart en schenk vervolgens wat olijfolie in de pan. Fruit de sjalotjes 2 minuten.
  5. Meng in een kommetje wat olijfolie met (witte) balsamicoazijn, honing, limoensap en rasp voor een vinaigrette. Meng de vinaigrette vervolgens met de sjalotjes door de parelcouscous. Doe er vervolgens ook de koriander, avocado, tomaat en de sla doorheen.
  6. Verdeel uiteindelijk de parelcouscous salade over de borden, verkruimel er de feta over heen en maak af met de pompoenpitten.
  7. Eet smakelijk!