Gelukkig kunnen we nog even nazomeren, en daar hoort natuurlijk ook nog een gezellige barbecue bij om de zomer officieel af te sluiten. Nog op zoek naar een lekkere salade voor bij de barbecue? Dan is deze parelcouscoussalade precies wat je zoekt.


Bereidingswijze parelcouscoussalade

  1. Verwijder de uiteinden van de aubergines. Snijd ze vervolgens in de lengte in 8 plakken. Smeer de plakken in met olijfolie en bestrooi ze met zout naar smaak.
  2. Grill de aubergine plakken rondom bruin en laat ze doorgaren aan de zijkant van de barbecue en/of sluit de deksel.
  3. Meng nu de ingrediënten van de aubergine marinade in een pannetje en breng het zachtjes aan de kook. Laat tot ongeveer de helft inkoken. Vervolgens schenk je de saus over je gegaarde aubergines.
  4. De parelcouscous bereid je volgens de instructies op de verpakking. Meng het water voordat je het aan de parelcouscous toevoegt eerst met een groentebouillonblokje.
  5. Halveer nu de cherrytomaatjes en de komkommer in de lengte. Snijd deze nu in dunne plakken. Ook snijd je de munt fijn.
  6. Meng nu de gewelde parelcouscous met de tomaatjes, komkommer en munt in een kom en serveer het met de plakken aubergine.

Tip! Mocht je deze parelcouscoussalade nou zo lekker vinden dat je hem niet alleen bij de barbecue wil, dan kan je de aubergine ook bereiden in een grillpan.

Lees ook

Recept: parelcouscoussalade met gegrilde aubergine

Recept: BBQ taco's met aubergine en Mexicaanse salsa

Recept: parelcouscoussalade met gegrilde aubergine

Recept: parelcouscoussalade met gegrilde aubergine