Pastinaak was jaren lang een vergeten groente. Dit is het nu al lang niet meer want de groente word steeds meer gebruikt. Wij snappen ook wel waarom, want het is super lekker en je kan er heel veel kanten mee op. Wij hebben een super lekker recept voor jullie: pastinaak puree

Bereidingswijze

  1. Schil de pastinaak en snijd hem in kleine blokjes.
  2. Breng een pan water aan de kook en doe de pastinaak hierin. Zorg ervoor dat de groente net onder water ligt.
  3. Voeg de kruidnagel, het laurierblad en de zout en peper toe aan de pan met kokend water.
  4. Laat het geheel 15 tot 20 minuten koken
  5. Als de pastinaak goed gekookt is, giet je het water uit de pan en vang je het op in een kom. Je zal dit kookvocht later nog nodig hebben.
  6. Haal ook de kruidnagel en het laurierblad uit de pan en pureer de pastinaak met een staafmixer.
  7. Als je de pastinaak puree creme achtig wil hebben kun je er veel van het kookvocht door heen roeren. Wil je een wat stevigere puree, doe er dan niet te veel kookvocht bij.
  8. Meng ook de roomboter langzaam door de puree zodat deze zacht wordt en smelt. Terwijl je de boter door de puree roert kun je ook chilipoeder en eventueel wat zout en peper toevoegen.
  9. De puree is klaar! Eet smakelijk!

De pastinaak puree is lekker als bijgerecht bij een lekker stukje vis of andere groente. Bijvoorbeeld bij de gegrilde kabeljauw met soja-mosterd saus