Als je dacht dat je voor een heerlijk ontbijt met een gepocheerd ei in een restaurant of cafe moet zijn, heb je het mis. Ook jij kan een super lekker eitje voor je zelf bereiden. Dus heb jij zin om je ontbijt eens feestelijk te maken met een heerlijk gepocheerd eitje? Wij leren je hoe je dit perfect doet.

Als je straks weet hoe makkelijk het is om een ei te pocheren, kun je er al je gerechten mee op leuken. Een gepocheerd eitje is super lekker op je avocado toast en het past ook heel goed boven op een risotto.

Bereidingswijze

  1. Breng het water met de azijn aan de kook en zet dan het vuur uit.
  2. Breek het ei in een fijne zeef (zodat het dunne vocht er uit loopt).
  3. Schenk het ei vervolgens in een kommetje.
  4. Gebruik een lepel om door te pan te roeren zodat er een draaikolk ontstaat, laat het ei uit het kommetje glijden zodat het middenin de draaikolk komt.
  5. Na 3 minuten heb je het perfecte gepocheerde ei
  6. Schep het ei met een schuimspaan uit de pan, dep eventueel met een keukenrol het vocht van je eitje.

Een gepocheerd eitje is heerlijk op toast met zalm of spinazie en natuurlijk Hollandaise saus!

Ben je dol op een ontbijt met eieren? Probeer ook eens deze groene shakshuka of dit gebakken ei met avocado en tomaat.