Jamie Oliver heeft onlangs zijn geheime ingrediënt onthuld. Volgens hem is dit hét ingrediënt om je pizza’s een heerlijke smaak te geven. Waar mensen al jaren discussiëren over pizza met ananas, komt Oliver nu met een nieuw fenomeen. Pizza met druif! Net zoals bij de ananas op pizza waren er ook in dit geval veel mensen niet te spreken over de combinatie van . Toch waren wij benieuwd en lijkt het ons stiekem best lekker! Jullie ook? Lees snel verder voor het recept.

Bereidingswijze pizza met druiven

  1. Verwarm de oven voor op 240 graden
  2. Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom met een klein snufje zout, voeg 80 ml water toe en meng dit tot deeg.
  3. Bestuif het werkblad met bloem en kneed het deeg 2 minuten, voeg eventueel wat extra bloem toe.
  4. Rol en strek het deeg uit tot een grote ovaal (15 cm x 30 cm). Leg dit op een geoliede ovenschaal.
  5. Laat het deeg rusten en bak ondertussen de (vegetarische) worstjes. Bak tot ze knapperig worden en een mooie gouden kleur krijgen.
  6. Snijd de rode ui in zo dun mogelijke ringetjes.
  7. Meng de ui, rozemarijn met olie, zout en peper in een kom zodat het goed bedekt is.
  8. Smeer de (zongedroogde) tomatenpuree over het deeg, besprenkel hier de ui en de rozemarijn over. Verdeel uieindelijk de worstjes over de pizza samen met de mozzarella en de gehalveerde druiven.
  9. Bak de pizza met druiven 10 minuten in de oven.
  10. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer lekkere pizza recepten of is pizza met druiven toch niet zo jouw ding? Probeer dan eens de gezonde bloemkool pizza met geitenkaas en broccoli of de vegan pizza met artisjok