Een plaattaart is altijd een feestje op tafel. Je kan het gebruiken als volwaardige avondmaaltijd of gewoon om lekker te snacken. Hoe dan ook, met deze plaattaart met pompoen sla je de plank niet mis.


Bereidingswijze plaattaart met pompoen

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Laat de kikkererwten uit blik uitlekken. Spoel ze vervolgens af onder de stromende kraan en laat weer uitlekken. Doe 2/3 van de kikkererwten hierna in een keukenmachine samen met de helft van het water en maal het tot een gladde puree. Hierna voeg je het kikkererwtenmeel toe en breng je het op smaak met peper en zout. Mix het geheel tot een stevig beslag.
  3. Verdeel het kikkererwtendeeg over een met bakpapier beklede bakplaat en bak de bodem nu voor 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Verwijder de schil van de lespompoen en snijd deze in hele dunne plakjes, Verwijder nu ook de schil van de rode uien en snijd deze in dunne ringen. De overgebleven kikkererwten doe je samen met de ras-el-hanourkruiden en een scheutje zonnebloemolie in een kom en hussel het door elkaar.
  5. Haal nu de kikkerwtenbodem uit de oven en verdeel hier de plakjes flespompoen en ui overheen. Ook de kikkererwten verdeel je over de bodem. Bak de plaattaart nu nog 20-25 minuten af in een voorverwarmde oven.
  6. Haal de plaattaart uit de oven en garneer deze met rucola.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: plaattaart met pompoen, rucola en rode ui

Recept: paddenstoelen plaattaart met peer

Recept: plaattaart met pompoen, rucola en rode ui

Recept: plaattaart met pompoen, rucola en rode ui