Ben jij de regen ook alweer zat en ben je toe aan tropisch weer? Wij in ieder geval wel. Helaas zullen we nog even geduld moeten hebben tot we de zonnestralen weer op onze huid voelen, maar gelukkig kunnen we dat tropische gevoel wel naar onze keuken brengen. Bijvoorbeeld met deze vrolijke Poké Bowl met zoete aardappel.


Bereidingswijze Poké bowl met zoete aardappel

Naast dat Poké Bowls hartstikke lekker en gezond zijn, zit er nog een groot voordeel aan. Ze zijn namelijk heel makkelijk zelf te maken en daarbij hoef je er ook geen uren voor in de keuken te staan. Heerlijk dus voor als je een avondje minder tijd hebt of gewoon geen zin hebt om uitgebreid te koken.

  1. Bereid de zoete aardappel ovenschotel zoals op de verpakking beschreven staat.
  2. Ook de sushi en de rijst maak je klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. De rijstazijn roer je door de gekookte rijst en vervolgens laat je het afkoelen.
  3. Verdeel nu de rijst over vier kommetjes. Serveer de rijst met zoete aardappel, edamame, bonen, radijs, rode biet, mango en avocado. Maak de Poké Bowl met zoete aardappel vervolgens af door de bestrooien met sesamzaad, reepjes nori en sriracha mayonaise.

Lees ook

Recept: Poké Bowl met zoete aardappel

Recept: Makkelijke poké bowl met mango en zalm

Recept: Poké Bowl met zoete aardappel

Recept: Poké Bowl met zoete aardappel