Een poké bowl is altijd een goed idee. Ze zijn tegenwoordig overal te verkrijgen, maar je kan ze makkelijk zelf maken! Dat is een stuk goedkoper en het is ook nog eens lekker en leuk om te maken! Het is geschikt als lunch of avondeten. Eet je liever vegan? Laat dan de vis weg en vervang het door bijvoorbeeld tofu of tempeh.

Bereidingswijze Sriracha mayo

  1. Roer de mayonaise met de Sriracha, de knoflook en het citroensap in een kom.
  2. Dek dit af en bewaar in de koelkast tot dat je het serveert.

Bereidingswijze sesam-soja dressing

  1. Roer al de ingredienten door elkaar in een ruime kom.
  2. Snijd de zalm/tonijn in kleine stukjes, voeg ze toe aan de kom en laat het marineren.
  3. Dek af en bewaar in de koelkast tot dat je het serveert.

Bereidingswijze pokébowls

  1. Kook de sushi rijst volgens de instructies.
  2. Schaaf de komkommer en de bospeen met een dunschiller of kaasschaaf in lange linten. Besprenkel dit ook met wat rijstazijn.
  3. Snijd de bosui in kleine ringetjes, snijd de avocado’s eerst door midden en dan in kleine plakjes.
  4. Verdeel dan de sushi rijst over de kommen. Bedek de sushi rijst met de overige ingrediënten en creëer een kleurrijke pokébowl.
  5. Maak af met de sesam-soja dressing, de Sriracha mayo en sesamzaad.
  6. Eet smakelijk!

Het leuke aan dit recept is, is dat je het heel makkelijk kan variëren. Je kan er bijvoorbeeld ook een keer mango, zeewier , radijs of edamame boontjes aan toe voegen!

Op zoek naar meer inspiratie om lekker en gezond te eten? Probeer ook eens onze Kip teriyaki quinoa bowl of de gezonde burrito bowl met gerookte tempeh