De unieke smaken van pompoenrisotto met Parmezaanse kaas en bitterkoekjes zijn heerlijk te combineren in dit lekkere risotto recept!  Zo maak je een unieke feestmaaltijd. Een heerlijk gerecht voor de koude, donkere dagen.


Bereidingswijze pompoenrisotto met Parmezaanse kaas

  1. Kook de pompoenblokjes zo’n 6 minuten in zout water.
  2. Giet het vocht af en maak er met een blender of staafmixer pompoenpurree van. Dit zet je nu even opzij.
  3. Verwarm de olijfolie en 2 eetlepels boter in een koekenpan. Snipper de knoflooktenen en de sjalotten en doe deze samen met de chilipeper in de pan.
  4. Bak voor ongeveer 10 minuten.
  5. Zet nu vast de bouillon op laag vuur.
  6. Voeg de risottorijst toe aan het mengsel met sjalotten. Blijf roeren tot de risotto glazig is.
  7. Blus nu met de droge witte wijn het gerecht af.
  8. Doe het laurierblaadje nu ook toe in de pan en schep telkens 2 flinke lepels kippenbouillon toe aan de risotto. Herhaal dit tot de bouillon helemaal op is.
  9. Is de risotto klaar? Voeg dan de pompoenpurree er doorheen en roer goed.
  10. Haal nu het laurierblad uit de pan en leg de overige boter bovenop het gerecht. Laat even 5 minuutjes rusten.
  11. Doe een beetje olijfolie in een pan en bak de salie bruin. Laat ze daarna even uitlekken.
  12. Zet de olie die je net hebt gebruikt daarna even apart.
  13. Pak nu weer je pan met risotto en meng de citroensap en de Parmezaanse kaas hier doorheen. Voeg nu nog een snufje zout toe.
  14. Verdeel nu de risotto over 4 borden samen met de saliebladeren. Verkruimel boven ieder bord 2 bitterkoekjes.
  15. Als laatste giet je de overgebleven olijfolie over het gerecht heen en voor de kaasliefhebbers kan je er nog wat extra Parmezaanse kaas overheen strooien.

Lees ook

Recept: pompoenrisotto met Parmezaanse kaas

Recept: vegetarische pasta bolognese, heerlijk winters comfort food

Recept: pompoenrisotto met Parmezaanse kaas

Recept: Aziatische sobanoedels met misodressing

Recept: pompoenrisotto met Parmezaanse kaas

Recept: Kip Pilav, makkelijk, lekker en gezond!