Om (Eet Geen) Dierendag op deze zondag te vieren hebben we een heerlijk tabouleh receptje voor jullie klaarstaan. Deze quinoa tabouleh is 100% plantaardig en door door de toevoeging van quinoa ook nog eens extra bijzonder.


Bereidingswijze quinoa tabouleh

  1. Kook de quinoa met een bouillonblokje volgens de instructies op de verpakking. Zet het hierna even apart en laat het afkoelen.
  2. Marineer de rode ui. Hiervoor verwijder je de schil en snijd je de ui in dunne plakjes. Meng de azijn, suiker en zout in een kom en voeg de ui toe. Dit zet je dan 15 minuten apart. Hierna voeg je de olie en peper toe. Gemarineerde ui kun je enkele dagen in de koelkast bewaren.
  3. Bak de Pulled Oats kort op volgens de instructies op de verpakking.
  4. Snijd de komkommer, tomaat en rode ui in blokjes. De kruiden snijd je fijn. Doe de kruiden in een kom en klop die samen met de citroensap, olijfolie en zout. Roer de gesneden komkommer, tomaat, uit, gedroogd fruit, citroensap, Pulled Oats en quinoa er voorzichtig doorheen. Indien nodig breng je het op smaak met zout of citroensap.
  5. Laat de quinoa tabouleh voor je hem serveert een tijdje staan op een koele plek, zodat het gedroogd fruit zacht kan worden.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: quinoa tabouleh

Recept: tabouleh met zoete aardappel

Recept: quinoa tabouleh

Recept: quinoa tabouleh