Bij Freshhh zijn we dol op een heerlijk dessert. Normaal gesproken zijn desserts een enorme bom aan suiker, maar gelukkig worden we er steeds beter in suikervrije desserts te maken! Zo deelden we al dit recept voor avocado cheesecake en deze vegan frambozen cheesecake  met jullie. Dus zelfs wanneer je aan de lijn bent of gezond(er) wil eten, zijn er nog genoeg opties!  Vandaag delen we dit heerlijke recept voor ricotta cheesecake met geroosterde blauwe bessen met jullie. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat je de hele taart in een keer op eet, maar als je er een stukje van pakt en de rest deelt met je gezelschap, is er niks aan de hand. Lees snel verder voor het recept!

Let op: begin op tijd met het maken van de ricotta cheesecake, hij moet namelijk nog 3 minimaal uur afkoelen!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de roomkaas samen met 125 ml maple syrup met een elektische mixer.
  3. Voeg even later de eieren, de sinaasappel rasp, de maizena, de kaneel en de ricotta toe. Mix dit nog 5 minuten tot je een glad mengsel hebt. Giet dit in een ruime ovenschaal en bak dit 40 minuten in de oven. Laat dit vervolgens 3 uur afkoelen.
  4. Verwarm voor dat je de cheesecake wil serveren de oven weer voor op 180 graden.
  5. Verwarm de sinaasappelsap, het vanille stokje en de zaadjes met de 100 ml overgebleven maplesyrup in een klein pannetje op middelhoog vuur. Blijf goed roeren tot het geheel wat dikker wordt.
  6. Doe ondertussen de blauwe bessen in een ovenschal. Giet hier 2 el van het sinaasappelsap mengsel over heen en rooster dit 12-15 minuten in de oven. Laat dit vervolgens 5 minuten afkoelen.
  7. Maak de ricotta cheesecake af met de blauwe bessen, de fijngehakte hazelnoten en de rest van het sinaasappel maple syrup mengsel.
  8. Eet smakelijk!

Toch liever een plantaardige cheesecake? Probeer dan eens de vegan avocado cheesecake of de vegan lemon cheesecake.