Wasabi en erwten in een taart? Why not? Deze sandwichtaart is perfect om feestelijk het weekend in te gaan. De kleurrijke taart is nog eens gezond ook, want hij zit vol met groenten. Zo hoef je je niet schuldig te voelen als je meer dan één stukje neemt.


Bereidingswijze sandwichtaart

  1. Snijd de Pulled Oats in kleine stukken. Stoom de broccoli 2 minuten en laat deze daarna afkoelen in koud water. Druk het overtollige vocht eruit. De biet snijd je in stukjes en ook hier druk je het overtollige vocht eruit. Schil de biet niet.
  2. Mix de wasabi-erwten-bietenvulling apart van elkaar in een keukenmachine of blender tot een glad geheel. Doe het vervolgens in twee aparte kommen.
  3. Voeg de Pulled Oats toe aan beide vullingen. Proef en breng indien nodig nog op smaak.
  4. Nu maak je het glazuur. Rasp de limoen- en citroenschil en knijp het limoensap uit in een kom. Roer de roomkaas en kwark erdoorheen. breng nu op smaak met zout en witte peper. Het mengsel moet glad en smeerbaar zijn.
  5. Begin nu met het bouwen van de sandwichtaart. Snijd 15 even grote sneeën brood en verwijder de korst.
  6. Leg een half vel bakpapier op een broodplank en zorg dat het papier over de randen uitsteekt. Leg de eerste laag brood van 5 sneeën op het bakpapier. Maak ze vochtig met de groentebouillon. Beleg vervolgens met een vlakke laag bietenvulling. Verdeel er eventueel dunne laagjes biet overheen.
  7. Nu leg je de tweede laag van sneeën brood erop en maak ook deze vochtig met de groentebouillon Beleg met een vlakke laag van wasabi-erwtenvulling. Verdeel er eventueel nog plakjes komkommer over. Nu leg je de laatste broodlaag erop en ook deze maak je weer vochtig met de groentebouillon.
  8. Wikkel nu het bakpapier om de cake heen en pak met vershoudfolie de sandwichtaart strak in. Laat een nachtje rusten in de koelkast (leg er iets zwaars bovenop) en laat de smaken intrekken.
  9. Leg de sandwichtaart op een serveerschaal en smeer het glazuur uit over de boven- en zijkanten van de taart. Garneer vlak voor het serveren met eetbare bloemen, rucola en/of radijs en plakjes biet.

Door het maken van deze taart zal jij je niet vervelen tijdens de lockdown. #staypositive

Lees ook

Recept: sandwichtaart met wasabi-erwtenvulling

Recept: heerlijke quiche met zalm en spinazie

Recept: sandwichtaart met wasabi-erwtenvulling

Recept: sandwichtaart met wasabi-erwtenvulling