Ben jij ook zo gek op taco’s en ben je vegan? Dan hebben we een verassing voor je. Deze soft taco’s zijn namelijk 100% plantaardig. Ze zijn dus niet alleen lekker, maar ook nog eens gezond door de vulling van bloemkool en kikkererwten.


Bereidingswijze soft taco’s

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en verdeel deze samen met de kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de bloemkool en kikkererwten met zonnebloemolie en verdeel hier ook het komijn- en paprikapoeder over. Bak nu voor 20 minuten in een voorverwarmde oven en schep de groenten halverwege de kooktijd om.
  3. Ondertussen snijd je de witte kool en bieslook fijn. Doe de witte kool in een kom en voeg hier zout aan toe. Bewerk de kool met je handen en verplaats dit naar een vergiet om uit te lekken. Laat de witte kool 10 minuten uitlekken.
  4. Knijp het meeste vocht uit de witte kool en voeg hier de bieslook en sojayoghurt aan toe. Breng eventueel nog op smaak met peper.
  5. Verwarm nu de soft shell taco’s volgens de instructies op de verpakking.
  6. Zet de soft taco’s en toppings op tafel zodat iedereen lekker zijn eigen taco kan samenstellen. Ook kan je de geroosterde kikkererwten en bloemkool verdelen over de taco’s en garneren met koolsla. Serveer de soft taco’s direct.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: soft taco’s met bloemkool, kikkererwten en koolsla

Recept: BBQ taco's met aubergine en Mexicaanse salsa

Recept: soft taco’s met bloemkool, kikkererwten en koolsla

Recept: soft taco's met bloemkool, kikkererwten en koolsla