Zeg maar dag tegen smakeloze en saaie komkommers! Bij deze smashed komkommer salade is het de bedoeling dat je de komkommer eerst prakt, zo neemt de komkommer alle smaken extra goed op! Zo krijg je een heerlijke salade die knapperig, zout, pittig en een beetje zoet is. Lees snel verder voor het recept!


Bereidingswijze Chinese smashed komkommer salade

  1. Gebruik de platte kant van je mes om mee op de komkommer te slaan. Zo zorg je voor scheurtjes waardoor smaken beter worden opgenomen! Snijd de komkommers vervolgens in kleine stukjes.
  2. Maak in een bakje de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren.
  3. Voeg vervolgens de stukjes komkommer toe aan het bakje met de dressing. Doe de deksel er op en schud het bakje goed op en neer.
  4. Bewaar de komkommer salade vervolgens een paar uur in de koelkast (minstens 30 minuten).
  5. Serveer de komkommer salade met wat chili olie en versnipperde bosui.
  6. Eet smakelijk!

Tip: Dit recept is super lekker als bijgerecht bij een van onze heerlijke Aziatische recepten zoals bij deze Thaise noodles of deze groene curry met garnalen!