Aan het eind van een lange week hebben we allemaal wel zin in een heerlijk pittig en smaakvol gerecht. Deze Thaise groene curry met garnalen is perfect om je zelf even in de watten te leggen. Hij zit vol met gezonde ingrediënten en is lekker pittig!

Bereidingswijze Thaise groene curry met garnalen

  1. Verwarm olie in een ruime (wok)pan op middelhoog vuur.
  2. Bak de versnipperde ui in de pan (5 minuten) tot dat ze zacht worden.
  3. Roer nu het pepertje, de gember en de currypasta er door heen. Bak dit ongeveer 2-3 minuten lang.
  4. Voeg nu de (gesneden) broccoli roosjes toe en bak deze nog 3-4 minuten mee.
  5. Roer de kokosmelk er door heen en laat het zachtjes koken. Voeg vervolgens de paksoi, de garnalen en de vissaus toe. Kook dit nog eens 5 minuten zachtjes en roer dan de koriander erdoor heen.
  6. Serveer de Thaise groene curry met wat partjes limoen, de rest van de koriander en wat rijst.

Benieuwd naar meer lekkere curry recepten? Bekijk ook eens de Thaise rode curry , de Indiase gele curry met zoete aardappel, of de rode linzen curry!