Eerder deze week vroegen we al aandacht voor hartgezondheid bij vrouwen namens de Hartstichting. En het houdt hier niet op. Morgen vindt namelijk de Hartstocht plaats om aandacht te vragen voor corona-hartonderzoek. Loop jij ook mee? Bereid je dan voor met deze Thaise rode curry. Voeding is namelijk erg belangrijk voor een gezond hart.


Bereidingswijze Thaise rode curry

  1. Meng in een schaaltje de rode chilivlokken en 4 theelepels Becel Original blend classic. Zet dit apart totdat er een chili-olie is ontstaan.
  2. Verhit een scheutje Becel Olie blend classic in een wokpan en bak de gamba’s 1-2 minuten. Vervolgens verplaats je de gamba’s naar een bord en voeg je de currypasta toe aan de pan.
  3. Ondertussen snijd je de chilipeper in plakjes en de limoen in partjes. Verwijder eventueel eerst de zaadjes uit de chilipeper.
  4. Laat de currypasta 1-2 minuten garen voordat je de rode chilipeper, sugarsnaps, bimi en babymais toevoegt aan de pan. Nu roerbak je de groenten 2 minuten mee en blus je het af met kokosmelk. Laat de curry hierna nog 8 minuten pruttelen op laag vuur.
  5. Bereid ondertussen de volkoren noedels volgens de instructies op de verpakking. Snijd de koriander fijn.
  6. Haal de curry van het vuur en verdeel deze samen met de volkoren noedels over de borden. Garneer de Thaise rode curry met limoenpartjes, koriander en zelfgemaakte chili-olie.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: Thaise rode curry met garnalen in chili-olie

Recept: geroosterde paprikasoep met knoflookcroutons

Recept: Thaise rode curry met garnalen in chili-olie

Recept: Thaise rode curry met garnalen in chili-olie