Dit recept is perfect voor deze koude dagen. Het is lekker warm, rijk aan smaak en zit vol met gezonde groenten! De curry is makkelijk te maken en is ook nog eens vegetarisch, vegan en glutenvrij.

Wij hebben er voor gekozen om deze curry een extra touch te geven door er boerenkool aan toe te voegen. Mocht je liever een traditionele curry hebben, laat de boerenkool dan weg. Uiteraard kun je aan deze curry 0ok andere groente toevoegen zoals bijvoorbeeld bloemkool of champignon!

Bereidingswijze Thaise rode curry

  1. Gebruik een diepe pan en zet op het vuur. Schenk de olie in de pan zodra deze heet is en voeg de fijngesneden ui toe.
  2. Laat de ui ongeveer 5 minuten glazig worden en voeg de klein gesneden gember en knoflook toe.
  3. Voeg na ongeveer een minuut de paprika en de wortel toe. Bak dit geheel tot de paprika zacht is. Voeg de currypasta toe en bak het geheel, al roerend ongeveer twee minuten lang.
  4. Voeg de kokosmelk, het water, de boerenkool en de suiker toe. Laat het ongeveer 10 minuten zacht koken, tot de groentes zacht zijn.
  5. Voeg naar smaak nog wat zout en peper toe en maak het geheel af met koriander.
  6. Eet deze curry met zilvervliesrijst of met bijvoorbeeld naanbrood. Eet smakelijk!

Zin in meer curry? Bekijk dit lekkere recept voor gele curry van bloemkool en geroosterde kikkererwten of deze Thaise groene curry