Toast skagen is een van Zweden’s meest typische gerechten. Het is populair als lunch, voorgerecht of lichte maaltijd. Zowel thuis als in restaurants. Het bestaat uit een stukje knapperige toast met garnalen in creme fraîche en mayonaise. Daarna wordt het op smaak gebracht met verse dille en citroen. Lees snel verder voor het recept!


Bereidingswijze toast Skagen

  1. Hak het bosje verse dille fijn en doe het in een grote kom. Houd een paar takjes apart voor de garnering.
  2. Hak 1/4 rode ui fijn en voeg dit toe aan de kom met de dille.
  3. Maak de garnalen droog met met een theedoek of keukenpapier. Doe de (gepelde) garnalen vervolgens in de kom met de dille en de ui.
  4. Gebruik een rasp om de citroen te raspen en pers de helft van het sap uit. Doe de rasp en het sap in de kom. Gebruik de andere helft van de citroen als garnering.
  5. Voeg de mayonaise, de crème fraîche, de zout en de peper toe. Bedek met plastic folie en laat 30 minuten tot 1 uur in de koelkast afkoelen.
  6. Rooster de sneetjes brood, verdeel het brood over bordjes en bedek met het garnalen mengsel.
  7. Garneer de toast skagen met een takje dille en een schijfje citroen.
  8. Eet smakelijk!

Die Zweden weten wel wat lekker is! Daarom maakten we laatst ook deze heerlijke vegetarische Zweedse balletjes.