Ben jij vandaag ook helemaal in het rood gekleed? Op Dress Red Day vraagt de Hartstichting aandacht voor hartgezondheid onder vrouwen. Nou snappen we dat niet iedereen iets roods in zijn of haar kast heeft hangen. Gelukkig kan je ook rood eten. Deze rode tomaten-watermeloensalade is namelijk perfect om dit initiatief te steunen.


Bereidingswijze tomaten-watermeloensalade

  1. Halveer de watermeloen in de lengte en herhaal deze stap zodat je vier parten overhoudt. Snijd de watermeloen vervolgens in de breedte in plakken en snijd met je mes onder het vruchtvlees zodat het loskomt van de schil. Deze plakken kan je eventueel ook nog in driehoekjes snijden. Halveer hierna ook de cherrytomaten.
  2. Spoel de limabonen af onder de kraan en laat deze uitlekken in een vergiet. Snijd de basilicum nu grof.
  3. Snijd de rode ui fijn en doe deze samen met Becel Olie Blend met olijfolie, rode wijnazijn, Dijonmosterd en oregano in een kom. Meng de ingredi├źnten tot een gladde dressing.
  4. Verdeel nu de watermeloen, cherryomaatjes en limabonen over een serveerschaal. Garneer de tomaten-watermeloensalade met dressing en basilicum. Ideaal voor bij de lunch, avondeten of gewoon lekker tussendoor.

Fijne Dress Red Day!

Lees ook

Recept: tomaten-watermeloensalade

Recept: Vietnamese salade met pulled chicken

Recept: tomaten-watermeloensalade

Recept: tomaten-watermeloensalade