Als we het hebben over comfortfood denken wij al snel aan risotto. Wat ons betreft is er niets beter dan een heerlijk bordje met deze warme smeuige rijst. Al helemaal als je het combineert met verrukkelijke ingrediënten. Deze tomatenrisotto met garnalen is een heerlijke maaltijd die je een heerlijk gevoel geeft. In tegenstelling tot sommige andere risotto’s is deze best fris en dus ook geschikt als zomerse maaltijd. Lees snel verder voor het recept!

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Bereid 600 ml groentebouillon. Pers ondertussen de knoflook en versnipper de ui. Rasp ook de schil van de citroen, pers de ene helft van de citroen uit en snijd de andere citroen in partjes.
  3. Dep de garnalen droog met keukenpapier en meng ze vervolgens in een kom met 1 el olijfolie, de helft van de knoflook en de helft van de citroenrasp.
  4. Verhit in een pan een halve el roomboter op middelhoog vuur. Bak het overige gedeelte van de knoflook en de ui hierin. Wacht tot de ui en de knoflook glazig zijn en doe dan de risottorijst erbij. Bak dit 1-2 minuten mee en voeg dan de tomatenpuree toe.
  5. Voeg ongeveer 1/3 deel van de bouillon toe en laat de risotto dit langzaam opnemen. Voeg beetje bij beetje de rest van de bouillon toe totdat de risotto gaar is (ongeveer 20-25 minuten).
  6. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal met wat olijfolie en zwarte balsamico azijn. Maak af met wat zout en peper en doe dit 10-15 minuten in de oven. Doe 5 minuten voordat je de tomaatjes eruit haalt de garnalen erbij. Meng ondertussen  de citroensap met de rucola in een kom met een beetje olijfolie.
  7. Doe nu de cherrytomaatjes, de garnalen met de citroenrasp en de verse kruiden bij de risotto. Roer het door elkaar en garneer met de rucola en de citroen.
  8. Eet smakelijk!

Benieuwd naar meer lekkere risotto recepten? Probeer eens deze venkelrisotto met groene asperges. Heb je de volgende dag risotto over? Maak dan eens arancini (Siciliaanse risottoballetjes)