Heb je nu al tig keer hetzelfde nachorecept geprobeerd? Dan is het misschien tijd voor wat ander comfort food. Deze tortillabowl met mais is voor iedere nacholiefhebber een goed en gezond alternatief. Daarbij is het ook nog eens 100% plantaardig. 


Bereidingswijze tortillabowl met mais

  1. Doe de cashewnoten in een schaaltje, voeg hier 200 ml kokend water aan toe en zet apart.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd vervolgens de tortilla’s in punten zodat je kleine driehoekjes krijgt. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat en besprenk­el het geheel met zonnebloemolie. Bak de tortillachips 10 minuten in de voorverwarmde oven totdat ze goudbruin en knapperig zijn geworden.
  3. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ongeveer 5 x 5 mm. Snijd de jalapeño in plakjes en laat de mais en kidneybonen uitlekken.
  4. Meng de paprika, jalapeño, mais en kidneybonen in een kom en hussel goed door.
  5. Laat de cashewnoten uitlekken en verplaats deze hierna naar een keukenmachine, voeg hier 100 ml water, limoensap en -rasp en de extra vierge olijfolie aan toe. Mix de vervolgens cashewnoten tot een gladde dipsaus. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Verdeel de salade over vier borden en garneer met de cashewdip en zelfgemaakte tortillachips.

Enjoy!

Lees ook

Recept: tortillabowl met mais en zelfgemaakte tortillachips

Recept: vegetarische nachoschotel met Pulled Oats

Recept: tortillabowl met mais en zelfgemaakte tortillachips

Recept: tortillabowl met mais en zelfgemaakte tortillachips