De Turkse keuken heeft enorm veel lekkere gerechten te bieden. Zo ook deze Turkse pide. Dit platbrood met een dunne krokante korst is heerlijk een combinatie met een frisse knoflook-yoghurtsaus. En daarbij zit het ook nog eens vol gezonde vetten wat het recept dus goed maakt voor je hart!


Bereidingswijze Turkse pide

  1. Pak een kommetje en meng hier de gist met de suiker en de melk in. Laat het mengsel even staat tot het geheel gaat schuimen.
  2. Vervolgens doe je het volkorenmeel samen met 60 ml Becel Olie Blend Classic in een kom en giet je hier het gistmengsel bij. Voeg hierna het water er tijdens het kneden beetje bij beetje aan toe en kneed het deeg voor zo’n 10 minuten. Dek het vervolgens af met een vochtige theedoek en laat het een uur rijzen, tot de omvang ongeveer verdubbeld is.
  3. Meng nu de tomatenblokjes met de linzen in een kom en voeg hier de gerookte paprikapoeder aan toe. Roer het geheel door elkaar.
  4. Verwarm de oven voor op 225 graden.
  5. Verdeel het deeg in vier gelijke delen en bestrooi het werkblad met bloem. Rol nu het deeg uit tot langwerpige lappen van ongeveer 40 cm lang en 15 cm breed. Herhaal dit tot je 4 gelijke lappen hebt.
  6. Nu verplaats je het uitgerolde deeg naar de bakplaat. Schep vervolgens de tomaten-linzenvulling erop en bestrijk de randen met een eetlepel Becel Olie Blend Classic. Bak de Turkse pide in 15 minuten af tot ze goudbruin zijn.
  7. Snijd voor de knoflooksaus de munt fijn, pers de knoflook en voeg hier de yoghurt en de overgebleven Becel Olie Blend Classic aan toe. Roer het geheel nu goed door elkaar.
  8. Halveer de cherrytomaatjes. Garneer de Turkse pide wanneer ze uit de oven komen met ijsbergsla, cherrytomaatjes en je zelfgemaakte knoflooksaus.

Eetsmakelijk!

Lees ook

Recept: Turkse pide met knoflook-yoghurtsaus

Recept: Griekse salade met kipspiesjes en tzatziki

Recept: Turkse pide met knoflook-yoghurtsaus

Recept: Turkse pide met knoflook-yoghurtsaus