Je hoeft Instagram of Facebook maar te openen en het staat er vol mee: Dalgona koffie. De laatste weken is deze koffiesoort helemaal trending geworden en ook wij van Freshhh zijn verkocht. Deze koffie is niet alleen lekker, maar ook nog eens super snel en makkelijk te maken!


Wat is Dalgona koffie?

Dalgona koffie is een ijskoffie die je een beetje kan vergelijken met een Frappé. Deze koffie is overgevlogen vanuit Zuid-Korea en met de warme dagen in zicht kon dit op geen beter moment gebeuren. Normaal gesproken moeten we alles uit de kast halen voor een lekkere ijskoffie, maar de Dalgona koffie is binnen 5 minuten klaar.

Bereidingswijze

  1. Pak een kleine kom en doe hier de oploskoffie, suiker en het water in. Vervolgens gebruik je een garde of mixer om en meng je de drie ingrediënten door elkaar. Het crème is goed zodra het aan je garde blijft plakken.
  2. Pak nu een glas en vul deze tot de top met ijsklontjes. Vervolgens vul je zo’n 2/3 van het glas met melk.
  3. Pak nu je koffiemengsel erbij en giet het over de melk en het ijs heen. Je verwacht het niet, maar de crème zal gewoon bovenop de melk blijven drijven. Je Dalgona koffie is klaar. Easy as that.

Mocht je een wat sterkere koffie willen kan je natuurlijk variëren met de hoeveelheid oploskoffie.

Lees ook

Recept: de veelbesproken Dalgona koffie

Zo maak je een hartje in je koffie

Recept: de veelbesproken Dalgona koffie

Vegan Thai IJskoffie: super gemakkelijk om thuis te maken!

Recept: de veelbesproken Dalgona koffie

Heerlijke weekend tips: van 'High Gin' tot koffiecocktail tastings