Heb je nog wat inspiratie nodig voor het Paasontbijt? Deze vegan paaspoffertjes staan super leuk op je Paastafel! Met de Paasdagen mogen we onszelf wat extra verwennen en daarom barst het ook van de zoete lekkernijen. Deze spiesjes met veganpoffertjes, aardbei en banaan zijn perfect om eens wat variatie te brengen in het Paasontbijt. En heb je na het ontbijt nog wat over? geen probleem, want als dessert zijn ze ook heerlijk.


Bereidingswijze vegan paaspoffertjes

  1. Pak een kom en doe hier het lijnzaad en het water in. Laat nu voor zo’n 5 minuten staan, tot er een lijnzaad-ei ontstaat.
  2. Ondertussen kan je vast de aardbei en bananen schillen/schoonmaken en in plakken snijden. Hierna zet je deze even apart.
  3. Pak nu een nieuwe kom en doe hier het bloem, bakpoeder en een snufje zout in. Meng de ingrediënten nu goed door elkaar en giet geleidelijk aan de sojamelk erbij. Voeg hierna ook het lijnzaad-ei toe en mix tot er een mooi glad beslag ontstaat.
  4. Pak nu je poffertjespan erbij en vet deze in met Blue Band vloeibaar. Vervolgens giet je het beslag erin. Zodra de luchtbelletjes weg zijn kan je een poffertje omdraaien. Ze zijn klaar als ze een mooie goudbruine kleur hebben.
  5. Herhaal de vorige stap tot al je beslag op is.
  6. Nu je vegan paaspoffertjes klaar zijn is het tijd om spiesjes te maken. Pak een tapasprikker en prik er een poffertje op. Deze wordt gevolgd door een plakje banaan, een poffertje, een plakje aardbei, nog een poffertje en weer een plakje aardbei. Door de laatste aardbei kunnen de spiesjes zelfs blijven staan. Hoe handig is dat?
  7. Herhaal de vorige stap tot alle vegan paaspoffertjes op zijn.

Lekker om te serveren met poedersuiker of vegan chocoladesaus. Enjoy!

Lees ook

Recept: vegan paaspoffertjes met aardbei en banaan

Recept voor de Pasen: overheerlijke bananenpannenkoekjes

Recept: vegan paaspoffertjes met aardbei en banaan

Bananenpannenkoeken met pure chocolade en sinaasappel

Recept: vegan paaspoffertjes met aardbei en banaan

Recept: vegan nana ice cream met granola voor ontbijt