Bang dat je nooit meer een lekkere spaghetti bolognese kan eten nu je helemaal over bent gestapt op een vegan dieet? Niks daarvan! Er zijn namelijk genoeg alternatieven te vinden. Eigenlijk is tegenwoordig bijna ieder gerecht wel vegan te maken, en dus ook onze geliefde spaghetti bolognese. Wil jij weten hoe? Lees dan hier hoe je deze vegan spaghetti bolognese maakt!


Bereidingswijze Vegan Spaghetti Bolognese:

  • Verwarm de olijfolie in een koekenpan.
  • Ondertussen maak je de ui fijn. Deze doe je nu in de pan en laat je zo’n 5 minuten fruiten.
  • Snijd nu de worteltjes in kleine stukjes. Bak deze je zo’n 3 minuten mee op laag vuur.
  • Uiteindelijk doe je ook de knoflook in de pan. Laat nog 1 minuutje meebakken.
  • Nu voeg je het gehakt toe aan de pan en dit bak je voor 2 minuten mee met het mengsel. Je kan peper en zout toevoegen naar smaak.
  • Voeg nu alle overige ingrediënten (behalve de spaghetti natuurlijk) toe aan het mengsel. Laat nu voor zo’n 25 minuten op laag vuur staan en roer af en toe goed.
  • Kook nu de spaghetti gaar (volg instructies op verpakking).
  • Giet de spaghetti af en zet even apart.
  • Haal nu de laurierbladeren uit je zelfgemaakte bolognese saus en voeg de spaghetti hier aan toe.
  • Even goed roeren en je hebt een heerlijke vegan spaghetti bolognese!

Strooi eventueel nog wat vegan kaas er overheen om het af te maken. You won’t even see the difference.

Lees ook

Probeer eens deze heerlijke vegan spaghetti bolognese!

Recept: gezonde veganistische pizza met artisjok

Probeer eens deze heerlijke vegan spaghetti bolognese!

Recept: vegan kaasvlinders

Probeer eens deze heerlijke vegan spaghetti bolognese!

Recept: overheerlijke vegan Mac & Cheese