Bij Carbonara denk je meteen aan een romige saus en heel veel spekjes. Niet heel geschikt voor vegetariër. Maar wees niet getreurd, we hebben een heerlijk spaghtti carbonara recept voor jullie uitgezocht. Net zo lekker als de gewone versie en misschien zelfs wel lekkerder. De spekjes zijn vervangen door paddestoelen en het gerecht is extra knapperig doordat je de knoflook bakt met panko. Ook is dit recept nog eens makkelijk en snel te maken, perfect voor een doordeweekse dag dus!

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook. Kook de spaghetti in 10-12 minuten gaar.
  2. Pers ondertussen de knoflook fijn en versnipper de sjalot. Snijd ook de krulpeterselie fijn.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie per persoon in een pan en bak de sjalot ongeveer 1-2 minuten.
  4. Voeg even later de paddestoelen toe en bak dit samen met de sjalot nog 4-6 minuten.
  5. Bak de knoflook in een andere pan (1 minuut) en voeg wat zout en de panko toe. Ba dit nu tussen de 3 en 5 minuten. Schenk nog 2 theelepels balsamicoazijn over de paddenstoelen en haal van het vuur.
  6. Meng de eieren met ongeveer 2/3 van de kaas en voeg wat peper en zout toe. Roer ondertussen de paddenstoelen door de spaghetti en voeg het eimengsel toe. Meng dit geheel goed door elkaar, door de warmte van de pasta zal het ei gaan stollen.
  7. Voeg nu de peterselie toe, wat zout en een beetje peper.
  8. Serveer de spaghetti carbonara in diepe borden en garneer met de rest van de kaas, de panko en de peterselie.

Benieuwd naar meer lekkere pasta recepten? Probeer ook eens onze romige vegan pasta met truffel en champignon en de vegetarische pasta bolognese.