Risotto is een van de gerechten waar we nooit genoeg van krijgen. Deze heerlijke Italiaanse maaltijd van rijst kun je op heel veel verschillende manieren maken. Eerder deelden we al dit recept van tomatenrisotto met burrata en deze pompoenrisotto met portobello.  Nu de lente is aangebroken hadden wij zin een lekkere frisse risotto, namelijk een venkel risotto met ricotta, groene asperges en citroen. Lees snel verder voor het recept!

  1. Verwarm een diepe pan op middelhoog vuur. Giet hierin de groentebouillon en de wijn en laat het zachtjes koken.
  2. Verwarm in een andere (koeken)pan de boter. Voeg hier vervolgens de sjalotjes, de knoflook en de venkel aan toe. Laat dit 15 minuutjes zacht bakken en voeg dan de risotto toe.
  3. Roer de risotto goed door de pan om er voor te zorgen dat het allemaal bedekt is met de boter. Giet vervolgens de groentebouillon voorzichtig beetje bij beetje aan de pan toe terwijl je goed roert. Voeg steeds net genoeg bouillon toe om de risotto het vocht langzaam op te laten nemen.
  4. Voeg nu de groene asperges, de parmezaan, de peterselie en het sap en de schil van de citroen toe.
  5. Roer alles goed door elkaar en maak af met wat zout en peper. Laat dit allemaal 5 minuten sudderen.
  6. Serveer de venkel risotto met een toefje ricotta.
  7. Eet smakelijk

Mocht je zin hebben in risotto maar vind je het misschien een iets te zware maaltijd? Dan kun je de traditionele risotto vervangen door bloemkool of quinoa! Zoals bij deze heerlijke Bloemkoolrisotto met champignons of deze gezonde quinoa risotto.