Met de koude dagen in aantocht is het weer tijd voor winterse gerechten. Ben je even klaar met al die stamppot? Dan is kaasfondue een heerlijk alternatief. Als je zelf vers de kaasfondue maakt kan je het aanpassen aan je eigen smaak. Ook kan je steeds nieuwe ingrediënten proberen die lekker zijn om erin te dippen. Naast dat kaasfonduen hartstikke lekker is, is het ook nog eens enorm gezellig! Hier een heerlijk recept voor verse kaasfondue.


Verse kaasfondue

Bereidingswijze

  1. Snijd de paprika’s in kleine reepjes.
  2. Kook de champignons c.a. 3 minuten.
  3. Snijd ook de ananas in stukken en doe alle ingrediënten apart in een bakje.
  4. Rasp beide kazen grof.
  5. Meng de Maizena met 3 eetlepels wijn.
  6. Breng de rest van de wijn aan de kook. Smelt al roerend de kaas erdoorheen.
  7. Pers de knoflook en voeg deze toe aan de kaas. Voeg vervolgens ook het Maizena mengsel en citroensap erdoor. Blijf nu roeren tot de fondue glad is. Voeg als laatste nog een snufje peper toe.
  8. Zet het brood, groente en fruit op tafel en smullen maar!

Heb je geen zin om thuis de kaasfondueset op tafel te zetten én alles voor te bereiden? Dan kun je lekker een avondje fonduen bij kaasfondue restaurant FONDUE in het Westerpark. Hier hebben ze deze winter een heerlijk kaasfondue pop-up restaurant!

Lees ook

Recept: verse kaasfondue om te dippen!

7x vegetarische recepten die jij en je vriend allebei lekker vinden

Recept: verse kaasfondue om te dippen!

Pasta ovenschotel: Fusilli met tomaat en kaas

Recept: verse kaasfondue om te dippen!

Gnocchi Mac 'n Cheese met truffel